Hemmagjorda smörgårdstårtor

Nu är jag och mamma äntligen klara med smörgårdstårtorna, som vi ska ha ikväll.  Det blev en med lax och räkor, och en med ost och skinka.

 


Lax och räkor

 

Fyllningen:

Blanda 4 burkar tonfisk i olja (endast tonfisken i fyllningen!), 2 st rödlök, 6 dl gräddfil och salt + peppar.

 

Varva ca 2 limpor fornfranska med fyllningen (3 lager fornfranska, 2 lager fyllning) Bre sedan ut en burk majonnäs över tårtan och dekorera med sallad, ägg, räkor, lax, dill, citron och gurka.

 

OBS Fyllningen varvas med fornfranskan dagen innan och dekorationen gör man samma dag!

 


Ost och skinka

 

Fyllning:

Blanda 400g skinka, en liten purjolök, 6 dl gräddfil och salt + peppar.

 

Varva ca 2 limpor fornfranska med fyllningen (3 lager fornfranska, 2 lager fyllning) Bre sedan ut en burk majonnäs över tårtan och dekorera med sallad, ost, skinka, mandariner, tomat och gurka.

 

OBS Fyllningen varvas med fornfranskan dagen innan och dekorationen gör man samma dag!

Kommentarer:

1 Linda:

skriven

Gott! :-D Vad fina!

2 Martina:

skriven

Svar till Linda

Tack så mycket, de var svingott. Vi ses imorgon om du ska till SM :)

3 Anna:

skriven

jösses så goda dom såg ut.....det måste jag ta och göra en dag..

4 Martina:

skriven

Svar till Anna

Dem var super goda, så tycker absolut att du ska ta och göra det någon dag :)

Kommentera här: