En promenad in till Santa Maria

Som jag nämnde tidigare så hade vi hen helt underbar vecka på Kap Verde, men massa sol, bad och god mat! Det som gjorde oss något besvikna var att där inte fanns så värst mycket att hitta på. Hotellet var ju fint, och vi hade tillgång till spa och gym, men så mycket mer än så var det inte. Hela ön verkade var öken, och dem enda djuren vi såg förutom katterna på hotellet var små söta fåglar och några hundar som sprang på stranden. Så efter ca 4 dagar på hotellet bestämde vi oss därför för att gå dem 3 km in till Santa Maria.
Där fanns en väg utanför hotellet och ledde oss hela vägen dit, en väg med både trottoar och belysning på båda sidor. Dock mötte vi knappt någon bil över huvud taget på vår 50 minuter långa promenad, det var verkligen helt dött! Men när vi närmade oss Santa Maria var där lite mer liv, några fler restauranger och även några små affärer.

Vi hann knapp in i stan innan en trevlig kille kom fram och började prata med oss, nog mycket för att han och Kalle tydligt visade att dem hejade på samma lag. Kalle med lagets keps och han i lagets tröja haha. Vi fortsatte en bit och hamnade tillslut i killens affär. Då förstod vi verkligen varför han varit så trevlig och varför han visat oss vägen in mot stan! Väl inne i den lilla affären började han dra samma historia om och om igen, att han behövde pengar för att kunna åka hem och ge sina barn mat. Och jag kan ärlig talat säga att varken jag eller kalle hade hjärta till att gå ut ur butiken tomhänta! Så två fina handgjorda tavlor fick vi köpt och sedan gick vi vidare in mot stan där vi möttes av ett helt gäng som stod och spelade trummor och dansade för fullt, ganska så fräckt att se på faktiskt!

Efter detta tog vi strandpromenaden tillbaka till hotell och avslutade kvällen med en mumsig buffé inne på en av hotellets restauranger :) 
 
Utanför hotellet 
 
Inne i Santa Maria
 
Tavlorna vi köpte, om jag inte minns helt fel så var sköldpaddorna en symbol för lycka och NO STRESS var ett uttryck som dem i Santa Maria använder sig av heeela tiden haha. Dem arbetade även efter detta motto, det vill säga, allt tog 100 år ;)  
 

Inne i Santa Maria

 
Strandpromenaden 
 
Solnedgången när vi var påväg tillbaka 

Kommentera här: