Mormors underbara Gi-knäckebröd

Igår bakade jag mormors underbara GI-knäckebröd, som är så galet goda! Dessutom är dem både nyttiga och gluten-och mjölkfria. Ni måste bara prova, för dem är verkligen så himla goda, så goda att jag nästa får gömma dem för Kalle, så att han inte äter upp alla haha. 
 
 
Till en plåt behöver man:
♥ 2 dl Majsmjöl
♥ 1/2 dl Linfrön
♥ 1 dl Sesamfrön
♥ 2/3 dl Solroskärnor
♥ 1/3 dl Pumpakärnor
♥ 1/2 dl Olivolja
♥ 2 dl Kokande vatten 
♥ Flingsalt 
 
 
1. Rör ihop mjöl, linfrön, sesamfrön, solroskärnor, pumpakärnor  och olivolja. Tillsätt sedan det kokande vattnet och vänd runt tills smeten blir smidig. 
 
 
2. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bre ut jämnt över hela med hjälp av en slickepott, så att det blir ett par mm tjockt. 
 
3. Gör sedan försiktigt mönster i smeten med hjälp av slickepotten, så att det blir lättare att bryta knäckebrödet i bitar sedan. 
 
Hehe kärnorna gör att det blir lite svårt att dra raka sträck, men tycker inte det gör så mycket, det ska ju se hembakat ut! :) 
 
4. Krossa knappt en näve flingsalt över och sätt in i nedre delen av ugnen i ca 1h och 30 min på 150 grader. 

Kommentarer:

1 Oslofru:

skriven

Mmm så gott <3

Svar: Aa dem är verkligen supergoda! :D
Martina

Kommentera här: