Nu är jag och mamma äntligen klara med smörgårdstårtorna, som vi ska ha ikväll. Det blev en med lax och räkor, och en med ost och skinka.

Lax och räkor
Fyllningen:
Blanda 4 burkar tonfisk i olja (endast tonfisken i fyllningen!), 2 st rödlök, 6 dl gräddfil och salt + peppar.
Varva ca 2 limpor fornfranska med fyllningen (3 lager fornfranska, 2 lager fyllning) Bre sedan ut en burk majonnäs över tårtan och dekorera med sallad, ägg, räkor, lax, dill, citron och gurka.
OBS Fyllningen varvas med fornfranskan dagen innan och dekorationen gör man samma dag!

Ost och skinka
Fyllning:
Blanda 400g skinka, en liten purjolök, 6 dl gräddfil och salt + peppar.
Varva ca 2 limpor fornfranska med fyllningen (3 lager fornfranska, 2 lager fyllning) Bre sedan ut en burk majonnäs över tårtan och dekorera med sallad, ost, skinka, mandariner, tomat och gurka.
OBS Fyllningen varvas med fornfranskan dagen innan och dekorationen gör man samma dag!
Nu är jag och mamma äntligen klara med smörgårdstårtorna, som vi ska ha ikväll. Det blev en med lax och räkor, och en med ost och skinka.

Lax och räkor
Fyllningen:
Blanda 4 burkar tonfisk i olja (endast tonfisken i fyllningen!), 2 st rödlök, 6 dl gräddfil och salt + peppar.
Varva ca 2 limpor fornfranska med fyllningen (3 lager fornfranska, 2 lager fyllning) Bre sedan ut en burk majonnäs över tårtan och dekorera med sallad, ägg, räkor, lax, dill, citron och gurka.
OBS Fyllningen varvas med fornfranskan dagen innan och dekorationen gör man samma dag!

Ost och skinka
Fyllning:
Blanda 400g skinka, en liten purjolök, 6 dl gräddfil och salt + peppar.
Varva ca 2 limpor fornfranska med fyllningen (3 lager fornfranska, 2 lager fyllning) Bre sedan ut en burk majonnäs över tårtan och dekorera med sallad, ost, skinka, mandariner, tomat och gurka.
OBS Fyllningen varvas med fornfranskan dagen innan och dekorationen gör man samma dag!