Hemmagjord glass på 15-30 minuter

Hemmagjord jorddubb och rabarberglass på 15-30 minuter med RUBiCSON glassmaskin, mums!
 
Ställ skålen i frysen i minst 8 timmar innan användning.
 
 
Ingredienser:
3 ägg
8 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
100 g färsk rabarber
300 g färska jordgubbar
 
Gör såhär:
1. Börja med att skala och koka rabarbern några minuter, mosa eller mixa sedan jordgubbarna och rabarbern.
2. Vispa grädde.
3. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vänd sedan ner grädden i ägg-blandningen.
4. Tillsätt de mosade eller mixade jordgubbarna och rabarbern.
5. Starta glassmaskinen och häll sedan ner smeten. Låt maskinen arbeta i 15-30 minuter tills önskad konsistens uppnås.
 
Har man inte någon glassmaskin så kan man lägga hälla över smeten i en tättslutande burk, och ställ in den i frysen i minst 8 timmat! :)

Kommentera här: